6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kuzen katiline müebbet hapis

Konya'da kuzeni ve yanındaki arkadaşını "eğlenceye götürüyorum" diyerek boş bir arazide öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Oğuzhan Aykut, tutuksuz sanık İsmail Arıtürk, taraf avukatları ile öldürülen gençlerin yakınları katılırken, tutuksuz sanıklar Fatih Koyuncu ve Mustafa Koyuncu ise duruşmada hazır bulunmadı.

Mahkeme heyeti davayla ilgili tüm delillerin toplandığını ve tanıkların dinlendiğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar ederek, Oğuzhan Aykut'un kuzeni Murat Aydın'ı, "Kadınlarla eğlenceye" gidelim diyerek götürdüğünü ve kuzeninin yanında bulunan arkadaşı Mustafa Şanlı'yı ve kuzenini tabancayla öldürdüğünü ifade etti. Savcı, bu nedenle cinayeti işleyen Oğuzhan Aykut'un iki kez TCK 81/2. maddesi gereğince ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla, diğer sanıkların ise delilleri yok ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarından savunmalarını istedi. Müşteki avukatları, tüm sanıkların cinayeti birlikte planlayarak gasp amaçlı işlediğini belirterek, hepsinin cezalandırılmasını talep etti.

Cinayet zanlısı Oğuzhan Aykut'un avukatı ise, müvekkilinin cinayeti samimi bir şekilde anlattığını bu nedenle uygun şekilde cezalandırılmasını ve verilecek cezanın en alt seviyeden uygulanmasını istedi. Diğer sanıkların avukatları ise müvekkillerinin beraatını istedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya katılan sanıklardan ilk önce İsmail Arıtürk'ün son sözünü sordu. Arıtürk, "Benim tek suçum Oğuzhan'ın çağırdığı yere aracı kurtarmaya gitmem oldu. Polisler beni aradı ve ben gittim olayı tek tek anlattım. Suçum yok beraatımı istiyorum" dedi. Son sözü sorulan cinayet zanlısı Oğuzhan Aykut ise, "Cinayeti işledim ama ölenleri gasp etmedim. Olay yerinde İsmail cesetleri görmüştür, diğer sanıklar görmemiştir. Cinayeti tek başıma işledim pişmanım" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti cinayeti işleyen Oğuzhan Aykut'a Murat Aydın'ı tasarlayarak öldürme suçundan, delilleri yok etmek içinde Mustafa Şanlı'yı öldürmek suçundan iki kez müebbet hapis cezası ve ruhsatsız tabanca kullanmaktan da 10 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklardan İsmail Arıtürk'e delilleri yok etmekten 1 yıl 8 ay, Koyuncu kardeşlere de aynı suçtan 1 yıl 10 gün hapis cezası verdi.

21 Nisan 2008 tarihinde internet kafe işleten Murat Aydın ile reklam işleriyle uğraşan Mustafa Şanlı ortadan kaybolmuştu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu Mustafa Şanlı ile Murat Aydın'ı, Murat'ın halasının oğlu olan Oğuzhan Aykut'un öldürdüğü ortaya çıkmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?