4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Laptop izdihamı yaşandı

Konya'da, uluslararası mağazacılık zinciri Electro World'un, Türkiye'deki ikinci mağazasının açılışında sıra bekleyen bin kişi piyasa fiyatının yarısına satılan 50 laptoptan birini satın alabilmek için izdiham oluşturdu.

50 laptop 3 dakika içerisinde tükenirken, saatlerce kuyruk bekleyen vatandaşlar laptopların az sayıda satışa sunulmasına tepki gösterdi ve aralarında arbede yaşandı. Avrupa çapında elektronik mağazacılık alanında uzmanlaşmış DSG İnternational Plc'nin (DSGİ) önde gelen markalarından biri olan Electro World, ESAS Holding ve ODESA işbirliği ile 20 bin ürün çeşidinin bulunduğu Türkiye'deki ikinci mağazasını, Konya M1 Merkez Alışveriş Merkezi'nde törenle açtı.

Firmanın tanıtım için dağıttığı broşürlerden piyasada yaklaşık bin 500 YTL'ye satılan bir laptopun, açılış nedeniyle 799 YTL'ye satılacağını öğrenen vatandaşlar, sabah saat 05.00'ten itibaren mağaza önünde kuyruk oluşturmaya başladı. Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra özel güvenlik personelinin de hazır bulunduğu açılışta, kurdele kesimine kadar yaklaşık bin kişilik kuyruk oluştu.

Kurdele kesiminin ardından mağazanın kapıları vatandaşlara açılırken, herkes kampanyalı ürün olan laptop standına akın etti. Piyasada yaklaşık bin 500 YTL'ye satılan laptopların 799 YTL'den satılması nedeniyle stand önünde izdiham oluşturan vatandaşları, güvenlik görevlileri güçlükle sakinleştirdi.

Yaklaşık 3 dakika içerisinde tükenen laptoplar saatlerce kuyruk bekleyip laptop alamayan vatandaşların tepkisine neden oldu ve vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Vatandaşlar ucuz laptop alabilmek ve oluşacak olan izdihama kapılmamak için sabahın erken saatlerinde geldiklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?