6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Leylekler erken geldi

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinin simgesi haline gelen Leylekler Vadisi'nin ilkbaharı müjdeleyen konukları bu yıl bir hafta erken geldi.

Yeşildağ Belediye Başkanı Yüksel Ergun, her yıl kilometrelerce uzaklıktan gelerek bahar ve yaz döneminde vadiye yerleşen leyleklerin bu yıl bölgeye bir hafta erken geldiğini söyledi.

Başkan Ergun, her yıl 8 ile 10 Mart tarihleri arasında gelen öncü grupların bu yıl bir hafta erken geldiğini dile getirerek, "Şu anda Leylekler Vadisi'nde 5-6 tane birden leylek gözledik. İlk defa böyle bir duruma şahit oluyoruz. Genelde Mart ayının sonraki günlerinde gelirlerdi. Bu yıl erken gelerek baharı da erken müjdelediler" dedi.

Ergun, bu yıl bölgede farklı bir kış mevsimi yaşandığını, hala beyaz örtünün olmasına rağmen çiğdemlerin açtığını belirterek, "Yeşildağ beldemizde ilk kez tanık olduğumuz olaylardan bir tanesi de hala beyaz örtüyle kaplı bölgemizde çiğdemlerin açması, suların yeraltından ve dağlardan adeta fışkırarak coşması, leyleklerin de bir hafta erken gelmesiyle birleşince ortaya doyum olmayan manzaralar çıkardı. Bereketli bir kış mevsimini geride bırakmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 13:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?