2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Leylekler vadisi olacak

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Kesecik kasabası leylekler vadisine dönüşüyor.

Çok sayıda leyleği ilkbaharda misafir eden Kesecik kasabasında, halk son günlerde leyleklerin elektrik tellerinde yüksek gerilime çarpılarak ölmesini üzüntü ile karşılıyor. Kasabada elektrik direklerinin üzerinde 40'a yakın yuvası bulunan onlarca leylekten son bir hafta içerisinde 4'ünün elektrik tellerine çarparak ölmesine üzülen kasaba halkı bu duruma ilgililerin çare bulmasını istiyor.

Önceki yıllarda bazı vatandaşların, evlerinin çatısına leyleklerin yaptığı yuvaları çatıya zarar verir düşüncesiyle yıktığı Kesecik'te, evinin çatısındaki yuvanın 30 yıldır durduğunu anlatan 90 yaşındaki Hüseyin Işık, "Biz yuva bozanın yuvası yıkılır diye biliriz. Büyüklerimizden böyle duyduk. 30 yıldır bu leylek yuvası duruyor. Bir mimar gibi leylekler bu yuvayı özenle yaptılar. Nasıl yıkabilirim" dedi.

Kasaba sakinlerinden Bekir Yılmaz ise, baharın müjdecisi leylekler gelmediği zaman yolunu gözlediklerini ifade ederek, "Bunların çiftçiye yararı oluyor. Bahar gelince leyleklerin yolunu gözlüyoruz. Bugünlerde kasabamızda onlarca leylek zayi oluyor. Leylekler hep yüksek gerilimde telef oluyor. Bütün beklentimiz bu leylekler için bir önlem alınmasıdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2013 Perşembe 10:02:17
Güncelleme :8 Haziran 2013 Cumartesi 12:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?