3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Litvanyalı bayanların Konya izlenimleri

Avrupa Birliği (AB) desteği ile hazırlanan 'Sevgi ve Yaşam Tecrübesi Paylaşma Projesi’ kapsamında Ülkemize gelen Letonya, İtalya ve  Portekizli ekip Seydişehir’i ziyaretleri sırasında Türkiye ve Konya izlenimlerini bizimle paylaştı.

Avrupa Birliğinden hibe olarak alınan 11 bin 990 Euro'luk destek ile hazırlanan Sevgi ve hayat tecrübesi paylaşımı’ projesi ile Ülkeleri ziyaret ederek sağlıklı ve güvenli bir yaşlanma, emekli ve yaşlıların yaşam tarzlarını inceleyen ekipte bulunan Litvanyalı Sarmite Pilâte, Genovefa Poriete ve Rûta Koluza Konya’nın ardından Seydişehir’e de bir gezi düzenledi. Prof Dr. Mustafa Pehlivan tarafından ağırlanan ekip editörümüz İsmail Sünbül ün sorularını yanıtladılar.

Konya’yı nasıl buldunuz sorusuna Harika bir şehir diyerek başlayan Litvanyalı bayanlar “yeşille iç içe bir şehir doğal görünüşü harika. Konya’da ki tarih bizi cezp etti. Böylesi kutsal mekânlarda bulunmak bizleri son derece mutlu etti. Özellikle Mevlana müzesini ziyaretimiz sırasında çok duygusal anlar yaşadık. O kadar çok gezemedik ama genel olarak harika diyebiliriz” dediler. 

İnsanlar ve yaşam tarzları nasıl buldunuz şeklindeki soruya ise “İnsanları çok hoş ve cana yakın, bizler daha çok içimize kapanık bir yapıya sahibiz, Konyalılar bu konuda çok iyiler ve açıklar. İnsanlar o kadar iyiler ki gözlerinden kalplerini okumak mümkün. Birde biz çok telaşlıyız ama onlar öyle değil daha sakin ve bilinçliler. Panik yapmıyorlar attıkları adımları bilinçli atıyorlar.” 

Konyalıların en hoşunuza giden özellikleri nedir sorusuna ise yanıt hemen geliyor “Bayanları çok güzel! Özellikle gözleri iri olanları”
İsmail Sünbül-Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 19:10:44
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 15:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?