6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

LPG'li otoda sigara yakınca...

LPG'Lİ OTOMOBİLDE PATLAMA: 5 YARALI

Konya'da LPG'li bir otomobilde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

Olay, merkez Karatay ilçesi Antalya Çevre Yolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Hikmet Pirinç (40) otomobili akaryakıt istasyonuna gelerek aracına gaz doldurdu. Daha sonra aracını istasyondaki otomatik yıkama makinesine götüren Pirinç, otomobilde ailesi ile birlikte yıkama sırası beklediği sırada LPG tesisatındaki kaçak dolayısıyla otomobilin içerisine gaz doldu. Sürücü Pirinç sigarasını yaktığı sırada gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi.

Otomobilde bulunan sürücü Hikmet Pirinç, eşi Dursun (36), çocukları Ali (14), Ayşe (13) ve Hatice Pirinç (11) yaralandı. Vücutlarında yanık meydana gelen aile fertleri, ambulanslarla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta çıkan yangın ise istasyonda çalışan pompa görevlileri tarafından yangın söndürme tüpleri ile söndürüldü.

Patlama sonucu otomobilin ön ve arka camı tamamen parçalandı. Otomobilin pompalardan uzak olduğu sırada patlaması ise olası bir faciayı önledi.

Yangını söndüren pompa görevlisi Emre Sarısakal, gaz aldıktan sonra otomatik yıkama makinesine giderken araçta patlama olduğunu belirterek, "Aracın içinde bulunanlar kendilerini dışarıya attılar. Hepsinin yüzünde ve saçlarında yanıklar vardı. Daha sonra ambulans geldi. Yaralıları alarak götürdü. Biz de yangın söndürme tüpleri ile araçtaki yangını söndürdük.

Patlayan otomobilin sürücüsünün ağabeyi, 'Arabada gaz kaçağı var arabayı alma, tamir ettirdikten sonra binersin diye kardeşime söyledim. Ama bir şey olmaz deyip arabayı aldı' diye anlattı" dedi.

LPG'Lİ OTOMOBİLDE PATLAMA: 5 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 20:28:05
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 21:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?