6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

LPG'li traktörler araziye iniyor

DÜNYANIN İLK LPG'Lİ TRAKTÖRLERİ 2011'DE ARAZİYE İNİYOR

TÜMOSAN tarafından yapılan ve dünyanın ilk LPG'li traktörü olma özelliğini taşıyan traktörler, Konya Tarım 2010 Fuarı'nda görücüye çıktı.

LPG'li traktörler hakkında bilgi veren TÜMOSAN Pazarlama Müdürü Taylan Gürbüz, LPG'li motor çalışmasına standart 75 beygirlik dizel bir traktör motoru üzerinde başladıklarını belirterek, "LPG'li motorumuz, normal traktör motorlarına nazaran yaklaşık yüzde 40'lık bir performans artışı sağlıyor. LPG'li olması ise normal dizel motorlara göre yüzde 10 daha az yakıt kullanmasını sağlıyor. Yani performans artarken, yakıt tüketimi düşüyor. Dünyada bunun bir benzeri motor daha henüz yok. Traktörlerimizin saha çalışmasını henüz tamamlamadık. Bu nedenle henüz bir fiyat belirlemedik. Ama aynı motor gücüne sahip emsalleriyle aynı fiyatlarda olacağını söyleyebilirim" dedi.

LPG'Lİ TRAKTÖR 2011'DE ARAZİDE

LPG'li traktörlerin saha çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmaların kendilerini memnun ettiğini dile getiren Gürbüz, "Eğer herhangi bir sorun çıkmazsa LPG'li traktörlerimizi 2011'de satışa sunmayı planlıyoruz. Eğer talep beklediğimiz gibi olursa dizelden çok LPG'li traktörlerin yapımına ve satışına ağırlık vereceğiz. Hem dizellere göre daha iyi performans veren, hem daha az yakan hem de çevre dostu bu traktörlere çiftçimizin ilgi göstereceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

DÜNYANIN İLK LPG'Lİ TRAKTÖRLERİ 2011'DE ARAZİYE İNİYOR
DÜNYANIN İLK LPG'Lİ TRAKTÖRLERİ 2011'DE ARAZİYE İNİYOR
DÜNYANIN İLK LPG'Lİ TRAKTÖRLERİ 2011'DE ARAZİYE İNİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:25:05
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 15:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?