4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Madeni yağ kaçakçılarına operasyon

Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi, İzmir koordineli olarak madeni yağ kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda İzmir'deki suç örgütüne üye 2 kişinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye, Konya KOM Şubesi, İzmir KOM Şubesi ile koordineli olarak madeni yağ kaçakçılıklarına yönelik 6 ay süren çalışma sonunda eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerde Konya ve ilçelerinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında İzmir'deki yağ firmasıyla bağlantıları bulunan suç örgütüne üye oldukları belirlenen O.G. ve M.G'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere KOM Şubesi'ne götürüldü.

Polis ekipleri, İzmir'deki bir firmayla uzantıları olduklarını belirlediği şüphelilerin iş yerlerinde yaptığı aramalarda bin teneke madeni yağ ve 1 adet silah ele geçirdi. Örgütün, madeni yağları yasak olmasına rağmen yakıt olarak kullandıkları belirtildi. Ele geçirilen yağ tenekeleri alınan numunelerden sonra Özel İdare'ye teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 14:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?