6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Madenlerde denetimler sıklaştırılıyor

MADEN İŞLETMELERİNDE DENETİMLER SIKLAŞTIRILIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir, Türkiye'deki kömür işletmelerinin tamamının 1 yıl içerisinde mutlaka denetleneceğini, hayati öneme sahip kusurlarda hiç süre verilmeden işletmenin eksiklerini giderinceye kadar kapatılacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Konya'da düzenlenen 24. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası açılış töreninde konuşan Müsteşar Birol Aydemir, maden işletmelerinde yaşanan iş kazalarına değinerek, alınan yeni önlemleri açıkladı. Maden işletmelerinde meydana gelen iş kazalarında kendilerinin de çok üzüldüğünü kaydeden Aydemir, özellikle kömür işletmelerinin tamamının 1 yıl içinde mutlaka denetleneceğini bildirdi. Aydemir, "Türkiye'de sayısı 500 civarında olan kömür işletmelerinin tamamını bir

yıl içinde mutlaka denetimlerden geçireceğiz. Ölümcül, hayati öneme sahip kusurlarda kesinlikle hiç süre verilmeyecek, işletme direkt kapatılacak. Daha önce yapılan kontrollerde eksikliklerin giderilmesi için süre vermişiz ama eksiklikler giderilmemiş. Havalandırma ve tahkimat olmayan kömür işletmesi var. 'Bu noksan, bunu yap' diye süre vermişiz ancak 3'te 1'ini yapmış. Böyle bir işletme, böyle bir mantık olabilir mi, burada hangi düzenlemeyi getirirseniz getirin kamu olarak yapacağınız belli bir yere kadar. İş sağlığı ve güvenliği alanında mutlaka bizim toplum olarak çok bilinçlenmemiz lazım" dedi.

Müsteşar Aydemir, denetimleri yapacak müfettişlerin iş yükünün hafifletildiğini ve altyapının oluşturulduğunu dile getirerek, "Denetimlerde hayati öneme sahip eksiklikler belirlenecek ve bunların üzerinde hiçbir taviz verilmeyecek. İşletmenin büyüklüğü, küçüklüğü, önemi hiç fark etmez çünkü konuştuğumuz konu insan hayatı. Biz insan hayatından bahsediyoruz. Bakanlık olarak önlemenin ödemekten kolay olduğunu, önlemenin ödemeden daha insani olduğunu düşünüyoruz. Temel ilke ve felsefemiz bu" şeklinde konuştu.

MADEN İŞLETMELERİNDE DENETİMLER SIKLAŞTIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 14:18:05
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 20:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?