6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mahkumlar meslek sahibi oldu

Konya’nın Beyşehir İlçesi A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda sona eren meslek edindirme kurslarının ardından başarı gösteren hükümlü ve mahkumlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kapalı ceza infaz kurumunda Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile çeşitli tarihlerde düzenlenen bilgisayar, İngilizce, arıcılık ve yetkili kalorifer ateşçiliği kurslarında başarılı olan mahkum ve hükümlüler törende eğitim belgelerine kavuştu. Tören ile ayrıca cezaevinde süt sığırcılığı kursunun açılışına da start verildi.

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz törende yaptığı konuşmada, cezaevindeki en büyük hedeflerinin sevgi ve saygı ortamında, sadece cezaevinde vaktini geçiren hükümlü ve tutuklu kadrosundan ziyade, bulunduğu ortamı iyi değerlendirebilecek, çıktıktan sonra da burada elde ettiği kazanımları sosyal yaşamda sürdürecek mahkum ve tutuklular görmek olduğunu dile getirdi. Bu hedef ve ideallerine ulaşmayı görmenin kıvancını yaşadıklarını belirten Yavuz, “Cezaevinden çıktıktan sonra adliyemize gelen mahkum ve tutuklularımız bize bu yönde çok olumlu görüş bildiriyor, bu bizim açımızdan en büyük kazançtır” dedi.
Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kocagöz ise, mahkum ve tutuklulara yönelik açılan kurslarda verilen bilgi ve becerilerin kendilerine sivil hayatta yol gösterici birer meşale olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından sona eren kurslarda birinci olan mahkum ve hükümlülere sertifika ve takdir belgeleri verildi. Törende ayrıca cezaevinde görev yapan personele takdir belgeleri ile cezaevine katkı ve destek veren kişi ve kuruluşlara da teşekkür plaketi verildi.

Tören, müzikli eğlence programıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?