6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mahkumlara moral konseri

BEYŞEHİR CEZAEVİ'NDE MAHKUMLARA MORAL KONSERİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Kapalı Cezaevi'nin bahçesinde hükümlü ve tutuklular ile ailelerine yönelik açık hava konseri düzenlendi.

Adalet Bakanlığı'nın özel izni ile Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Beyşehir A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen açık hava konseri programı öncesinde bir tören düzenlendi. Törene Hüyük İlçe Kaymakamı Ramazan Keskin, Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Binbaşı Taner Başpınar, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Beyşehir Adliyesi'nde görevli hakim ve cumhuriyet savcıları, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, cezaevi personeli ile hükümlü ve tutuklularla aileleri katıldı. Törende konuşan Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Bakanlığı'nın uygun görmesi üzerine düzenledikleri bu konser programını hazırlamaktaki amaçlarının; cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların moralini, istek ve arzusunu üst seviyede tutmak, onları cezaevi ortamı dışına götürmek olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin bundan böyle de devam edeceği müjdesini veren Yavuz, “Bizim cezaevimizdeki hedefimiz; sevgi ve saygı ortamında, karşılıklı hoşgörüyü burada tesis edebilmektir. Ben de cezaevine düşen bir hükümlü ya da tutuklu olsaydım, cezaevi idaresinden, savcılıktan ya da memurlardan nasıl bir tavır beklerdim, bu duyguyu, olguyu, bu sistemi cezaevimizde yerleştirdiğimizi düşünüyorum. Aldığımız izlenim de bu yönde.Bu, bizim için en büyük kazançtır” dedi. Başsavcı Yavuz, konuşmasının son bölümünde ise cezaevinde halen 43 hükümlü ve tutuklunun cezalarının infaz edildiğini belirterek, kurumun yapısı ve personel durumu hakkında bilgiler verdi.

MESLEK SAHİBİ OLMALARI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Beyşehir Kapalı Cezaevi Müdürü Ali Küçükaslan ise, hükümlü ve tutukluların tahliye olduktan sonra bir meslek sahibi olabilmeleri için sık sık mesleki nitelikte kurslar açtıklarını belirterek, “Bu konuda emeği geçen ve destek veren başka Kaymakamımız olmak üzere tüm kurum amirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular adına yapılan konuşmada ise düzenlenen bu tür etkinlikler nedeniyle Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığına teşekkür edildi. Konuşmaların ardından cezaevine katkıları olan kurum amirleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerine ve protokoldeki bazı davetlilere birer teşekkür belgesi verildi.

Koro Şefi Mutlu Korkmaz'ın yönetiminde verilen konser programında yaklaşık 2 saat süreyle sahnede kalan Beyşehir Musiki Derneği Korosu, mahkumları ve aileleri ile törene katılanlara unutulmaz bir konser programı sundu. Konserde koro mensupları Türk Halk ve Sanat Müziği'nden eserler seslendirdi.

Öte yandan, cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların el emeği göz nuru dökerek hazırladığı çeşitli eserler de konser programı münasebetiyle cezaevi bahçesinde sergilendi.

BEYŞEHİR CEZAEVİ'NDE MAHKUMLARA MORAL KONSERİ
BEYŞEHİR CEZAEVİ'NDE MAHKUMLARA MORAL KONSERİ
BEYŞEHİR CEZAEVİ'NDE MAHKUMLARA MORAL KONSERİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 11:00:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 11:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?