6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mahsulde rekor beklenti

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki hububat ekili arazilerde incelemede bulunan Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, 2009 yılının mahsulde rekor bir yıl olacağına inandığını söyledi.

Üçpınar Köyü yakınlarında bulunan ekili alanlarda inceleme yapan ve mahsulün son durumunu yerinde gören Ersözlü, 2008 yılının son döneminin ardından 2009 yılı başlarının da çiftçi açısından olumlu geçtiğini söyledi. Bu yılın başlarında gelen yağışların yüz güldürdüğünü belirten Ersözlü, Nisan ve Mayıs döneminde de bölgeye yağmur düşmesi halinde 2009 yılının ürün yönünden rekor bir yıl olmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Tarlalarda yaptığı incelemelerde üründe herhangi bir zayiat görmediğini vurgulayan Ersözlü, “Ürün kurudu, haşerat oldu gibi sorun yok şu anda. Ürünün durumunu çok iyi gördük. Beyşehir Gölü Havzası çiftçisi gerek arpada, gerekse buğdayda son yılların en iyi dönemini yaşıyor. İnşallah bu yıl üründe umduğundan da fazlasını bulacak” diye konuştu.

Yağışların bol olması nedeniyle Beyşehir Gölü su seviyesinde de gözle görülür yükselme yaşandığına dikkat çeken Ersözlü, “Göldeki doluluk oranı yüzde 60 seviyesinde arttığını öğrendik. Şu anda Gembos’tan ve Yeşildağ bölgesinden göle muazzam bir su geliyor. Gölü besleyen kaynaklar şu an umut veriyor. İnşallah bu yıl ilkbahar dönemindeki yağışlarla birlikte çiftçimiz gölden su kullanmaya ihtiyaç duymayacak. Bunu arzu ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 18:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?