4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Mahsur kalan orman işçileri kurtarıldı

Konya'nın Ahırlı ilçesi Gölcük Yaylası'nda mahsur kalan 6 kişilik orman işçisi ailesi, 50 santimetre kalınlığında karla kaplı tepeye greyder yardımıyla ulaşılarak kurtarıldı.

Gölcük Yaylası Ağaç Tepesi mevkisinde 4 aydır ormanda çalışan Mersin'in Anamur ilçesi nüfusuna kayıtlı 3 orman işçisi, bölgeye yağan yoğun kar nedeniyle 3 çocukla birlikte naylondan yaptıkları barınakta mahsur kaldı.

Kar kalınlığının yer yer 50 santimetreyi bulduğu tepede mahsur kalan aileden orman işçisi Safi Öz, durumu cep telefonuyla İlçe Jandarma Komutanlığına haber verdi.

İhbarın ulaşmasının ardından İlçe Kaymakamı Murat Kahraman başkanlığında başlatılan çalışmalar kapsamında, İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünden greyder istendi.

Greyderin açtığı yoldan kamyonla ilerleyen ekipler, burada naylondan yapılmış kulübede yaklaşık bir gün boyunca mahsur kalan Hanife (60), Safi (33) ve Nurten Öz (24) ile Veli (16), Ümit (6) ve Hanife Öz (2) adlı çocuklara ulaştılar.

Aileye ait 2 katır ve diğer eşyalar, kamyona yüklenerek Ahırlı ilçe merkezine getirildi. Aile, daha sonra kiralanan bir başka kamyonla memleketleri Anamur'a dönmek üzere yola çıktı.

 

AA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?