6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Makineli tüfek yapan atölyeye baskın

Konya'da jandarma ekiplerinin bir atölyeye yaptıkları baskında, Irak'a gönderilmek üzere yapılmaya başlanan Bixi makineli tüfek parçalarına ait kalıplar ve silah parçaları ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler yaptıkları araştırmada merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Karatay Sanayi Sitesi'nde bir atölyede uzun namlulu silah parçaları üretildiğini tespit etmesinin ardından baskın düzenledi.

Baskın sırasında iş yeri sahibi M.B. ve atölyede çalışan 2 kişi gözaltına alındı. Atölye içerisinde yapılan aramada Bixi makineli tüfeğe ait 1 adet örnek namlu, dipçik, silahın yapımını gösteren CD ele geçirildi. Atölye kısmında ise 246 adet dipçik, 138 adet omuz yaslama aparatı, 36 adet pim ile çok sayıda parça bulunurken, silahın yapımında kullanılan kalıplar da ele geçirildi.

IRAK'A GÖNDERİLMEK ÜZERE YAPILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Konya'da yapılan baskında 3 kişiyi gözaltına alan jandarma ekipleri, şüphelileri ifadeleri alınmak üzere Selçuklu İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü. Yapılan ilk araştırmada, atölyede yapılan Bixi silaha ait parçaları Irak'lı bir kişinin sipariş ettiği ortaya çıktı. Siparişlerin tamamlanmasının ardından parçaları Irak'lı şahsın alarak ülkesine götüreceği belirlendi. Bu bilgiyi alan jandarma ekipleri, Irak'lı şahsın kimliğini tespit etme çalışmalarına başladı.

BİXİ'Yİ TERÖR ÖRGÜTLERİ DE KULLANIYOR

Ağır makinalı tüfek olan Bixi'yi terör örgütleri de kullanıyor. Bixi dakikada 650 adet mermi atabiliyor. 1 kilometre mesafeden etkili olan Bixi ilk olarak 1960 yılında Rusya'da Mihail Kalaşnikof tarafından üretilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:09:42
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 14:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?