7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Market hırsızları kıskıvrak yakalandı

Konya'da sahur vakti bir marketin camını kırıp içeriden gıda maddesi çalan 4 hırsızlık şüphelisinden 2'si kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin polislere, acıktıkları için hırsızlık yaptıklarını söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nişantaşı Mahallesi Hulusi Baybal Caddesi No 38/B'de bulunan bir marketten 4 kişinin hırsızlık yaptıkları ihbarı alan polis ekipleri, kısa sürede belirtilen adrese gitti. Çevrede yapılan çalışma sonunda ellerinde poşetler bulunan şüphelilerin polisleri görünce kaçmaya başlaması üzerine kovalamaca başladı.

Yaşanan kovalamaca sonunda şüphelilerden Sinan S. (24) peşinden uzun süre koşan polisler tarafından tren yolunda yakalandı. Yere yatırılarak elleri kelepçelenen hırsızlık şüphelisi polis otosuna bindirilerek olay yerinden götürüldü. Bölgede geniş çaplı araştırma başlatan polis, 4 kişi oldukları öğrenilen şüphelileri yakalamak için mahalleyi abluka altına aldı.

Ara sokakları didik didik arayan polis, çevrede bulunan apartmanlarda ve araçların altında şüphelilerin izini aradı. Yapılan aramalar sonucunda şüphelilerden Tanju B. de (19) polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaklaşık bir saatten fazla süren arama yapan polis, kaçan diğer 2 şüpheliyi bulamadı. İş yerinde yapılan incelemede marketin giriş kapısının camını kıran şüphelilerin içeriden bal, yağ, helva gibi gıda maddelerini çaldığını tespit etti.

Şüphelilerinin kaçarken, yola attığı poşetler dolusu gıda ürünleri polis tarafından toplanarak iş yerine getirildi. Markette incelemelerde bulunan olay yeri inceleme ekibi, gıda ürünlerinin üzerinde şüphelilere ait parmak izi aldı. Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkalarının bulunduğu öğrenilen 2 şüpheli Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerden birinin polisleri, "İki üç gündür boğazımızdan kuru ekmek geçiyor. Acıktığımız için hırsızlık yaptık" dedikleri ileri sürüldü. Polis, kimliğini tespit ettiği 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hırsızlık şüphelilerinin marketten gıda malzemelerinin yanı sıra 2 bin YTL de para çaldığı öğrenildi. Olay sonrası Sinan S'nin üzerinden sim kartı olmayan bir cep telefonu çıkması üzerine polis araştırma başlattı. Araştırmada cep telefonunda kamyonda çekilmiş bir kişinin fotoğrafını gören polis belediye temizlik işlerinde çalışan şahsı buldu.

Yapılan soruşturmada belediye temizlik işlerinde çalışan şahsın cep telefonunun bir süre önce çalındığı ve bu telefonun o telefon olduğu belirlendi. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?