6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Martı yavrularından hayata 'Merhaba'

Türkiye'nin kuş cennetleri arasında gösterilen Beyşehir Gölü'nde bulunan ve özellikle martıların yaşam alanı olarak seçtiği Kızkulesi Adası'nda bahar mevsimiyle birlikte yumurtalarından çıkan martı yavrular, yaşama "merhaba" dedi.

Beyşehir Gölü'nde yer alan, geçmişte haremlik ve tersane olarak da kullanılan 5 dekarlık alana sahip tarihi Kızkulesi Adası, doğal mekana akın eden birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Adada yaşayan en yoğun türlerden olan martıların yumurtalarından çıkan yavrular ise, yaz mevsiminin yaklaştığı bu günlerde dünyaya "merhaba" derken, çevrede ilginç görüntüler oluşturuyor.

Adaya düzenlenen yat turları ya da teknelerle ulaşan ziyaretçiler, yaşadıkları farklı atmosferden adeta büyülendi. Issız ve sessiz bir ada olmasına rağmen Beyşehir Gölü'nün en ilgi çeken adalarından bir tanesi olan Kızkulesi, ilkbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilerin akınına uğradı. Adaya yaklaşan ziyaretçiler, yüzlerce kuş türünün cıvıltılarıyla karşılandı. Adaya çıkan ziyaretçiler, ilkbahar mevsiminde yumurtadan yeni çıkmış kuş yavrularını da görme imkanı buldu. Ziyaretçilerden kaçmayan bazı martılar, kendilerinin sevilmesine de izin verdi.

Beyşehir Gölü'nün uzak mesafeli adalarından olan Kızkulesi Adası'na Beyşehir'den yat turları ile ulaşılabiliyor. Düzenlenen uzun turlara katılan ziyaretçiler, göl üzerindeki seyirde bol bol oksijen toplarken, doğayla iç içe dakikalar yaşıyor. Yatların demirlediği ada kıyılarına ulaşan ziyaretçiler, karşılaştıkları değişik kuş ve değişik bitki türleriyle yakından inceledi.

Beyşehir Gölü'nde en çok ziyaret edilen ada Yılanlı Ada olmasına rağmen Hacıakif ve Kızkulesi adalarının en fazla ilgiyi çeken mekanlar arasında yer aldığını belirten yat işletmecisi Ahmet Bülbül, "İlkbahar mevsiminde doğayla bütünleşmek isteyenlerin son yıllardaki adresi Beyşehir Gölü oluyor. Beyşehir'in yabancı konukları burada yaşadıkları atmosferi başka hiçbir yerde bulamayacaklarını bildikleri için turlarımıza katılabilmek için adeta sabırsızlanıyor. Konuklarımızı halen el değmemiş güzelliklerimizden olan Beyşehir Gölü adalarında tabiatın güzel atmosferi ile buluşturuyoruz. Özel turlarımıza katılan ziyaretçilerimiz burada isterlerse piknik keyfi de yapabiliyor. Turlar sayesinde doğayla baş başa kalma fırsatı bulan ziyaretçilerimiz, bugüne kadar belki de hiç yaşamadığı farklı bir atmosfer yaşıyor, kısa süreli de olsa dinlenme imkanı buluyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 12:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?