6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

MEDAŞ alacaklarının peşinde!

Türkiye Elektrik Kurumu’nun (TEDAŞ) bayram sonrası borcu olan abonelerinin elektriklerini kesmeye başlayacağını açıklamasının ardından, Konya’nın Beyşehir ilçesinde resmi kurumlardan 3 milyon YTL’lik alacağı bulunan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) alacaklarını tahsil edebilmenin peşine düştü.

MEDAŞ ilçede borcunu ödemeyen resmi kurum abonelerinin elektriklerinin kesilmesi dönemini başlattı. Borcu olan birçok kurum ise yaptığı son dakika ödemeleriyle karanlıkta kalmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Beyşehir’de merkez ilçe ve bazı belde belediyelerinin elektrik borcu 2,8 milyon YTL’ye ulaştı. MEDAŞ, 2004-2005 yıllarına ait borçların da bulunduğu elektrik kullanımından doğan alacaklarını tahsil edebilmek için borcu olan belediyelere borcunu ödemesi uyarısında bulundu.

Borçlarını ödemekte zorlanan yerel yönetimler anlaşma yoluna giderek taksitlendirme yöntemi ile sorunu çözüme kavuşturdu. Beyşehir’de elektrik borcunu ödeyemeyen bir belde belediyesinin ise elektriği kesildi.

Borcu bulunan ilköğretim okullarının da gelen talimat doğrultusunda 13 Ekim Pazartesi gününden itibaren elektriklerinin kesilmeye başlanacağı öğrenildi. Milli Eğitime Bakanlığı’na bağlı olan ve elektrik borcu bulunan ilköğretim okullarını önümüzdeki hafta karanlık günler beklerken, idareciler yeterli ödenek olmaması nedeniyle nasıl ödeme yapacağını düşünüyor.

Öğrenci velileri ise okulların elektrik borcunun kendi üzerlerine yıkılmasından endişe ediyor. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların elektrik borçlarını ödeyebilmesi için yeterli ödenek tahsis etmesini bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 16:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?