4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Mehmet Ağar Konya'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, başbakan olması durumunda 1 sene içinde terörü bahse değer konular arasından çıkaracağını, bunu yapamazsa başbakanlıktan istifa edeceğini söyledi.


DP Lideri Mehmet Ağar, partisinin Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Mehmet Ağar, DP'nin Anadolu insanının partisi olduğunu belirterek, "Biz; küçük esnafın, itibarlı bir hayat için yaşayan, gözyaşıyla, alınteriyle vatanı vatan yapan çiftçinin ve köylünün partisiyiz. DP, 61 yıldan beri Türk siyaset hareketinin en güçlü hareketi olarak bu vatana hizmet etmiştir. Sadece milletinin inancına, geleneğine, diyanetine hizmet etmiş ve bunun karşılığını da istememiştir" dedi. Kendisinin genç yaşlardan itibaren devletin çeşitli kademelerinde hizmet verdiğini de dile getiren Mehmet Ağar, "Ben genç yaşlardan itibaren ülkemin 4 ilçesinde kaymakamlık, 80'lerin terör dalgasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorumluluk, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri, Erzurum Valiliği ve Türkiye'nin en azgın ve şiddetli terör dönemlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve bakanlıklar yapmış birisiyim. Ben devletin her kademesinde hizmet etmiş birisi olarak diyorum ki, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sorunları, bütün genel başkanlardan daha başarılı, milletime yüksek bir sadakat içinde çözeceğime inandığım için, başbakan olmak için değil, başbakanlık görevini yapmak için hizmete talibim. Başbakanlık görevimden 3 ay sonra terörün iklimini değiştirmez, 6 ay sonra tamamen kontrol altına almaz ve 1 yıl sonra da bahse değer konular arasından çıkarmazsam başbakanlık görevini bırakacağıma buradan söz veriyorum" diye konuştu.


Türkiye'de terörle ilgili yapılacak 2 şey olduğunu da dile getiren Ağar, "Öncelikle bu ülkede yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdını taşıyan gençlerin bu ülkenin polis ve askerine kurşun sıkmamasını sağlamalıyız. Bunu eğitimle, istihdamla, siyasetle, sevgiyle sağlayacağız. Bazıları terörle sloganlarla, bilbordlarla mücadele edeceğini zannediyor. Sizin zamanınızda terörist başı yakalandığında neden bir şey yapmadınız? Neden hükümetten çekilmediniz? Elinizi, kolunuzu tutan mı vardı? Şimdi gelip bana milliyetçilik dersi vermeye kalkmayın. Benim yaptığım hizmetin zekatı onları yıllarca idare eder. Siz evinizde uyurken biz dağda, tepede kurşunlara göğüs geriyorduk" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 23:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?