6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Memur çetesi çökertildi

ÖZÜRLÜ VE YAŞLILARI DOLANDIRAN MEMUR ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Konya'nın Çumra ilçesinde, özürlü ve yaşlılık aylığı bağlatacaklara, işinizi hallettik diyerek dolandırdıkları iddia edilen Mal Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankada çalışan 4 memur gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, Çumra ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden yardıma muhtaç özürlü ve yaşlılık aylığı bağlatan vatandaşlara gelen paraların işlemlerini yapan memurlardan bazılarının rüşvet karşılığı iş yaptığı duyumları üzerine araştırma başlattı.

Polis, 1 yıl süren araştırmasının ardından 100'e yakın müştekiyi tespit ederek görüşmeler yaptı. Görüşmeler sonunda SGK ve İlçe Mal Müdürlüğünde görevli A.K., A.D., E.E. ve bankada görevli A.K.'nin birlikte hareket ederek yardıma muhtaç insanları, işlerinizi hallediyoruz adı altında dolandırdıkları ortaya çıktı.

Özürlü ve yaşlılık aylığı bağlatmak için SGK'ya başvuranların parasını yedikleri iddia edilen memur çetesinin şifresi aylar sonra çözüldü. İddiaya göre, şüpheliler, başvurusunu aldıkları ve onaylattıkları miktarın bankaya yatacağını söyleyerek vatandaşları bankada aracılık yapan memura yönlendirmeye başladı.

Memur da yatan paraya, para henüz yatmamış diyerek SGK'dan gelen her vatandaşı aylarca oyaladı. Memurlar, tekrar gelen vatandaşa, "Paranı çıkartırız ancak aracılara bir şeyler vermek lazım" diyerek, bazılarından 50, bazılarından 500 TL, bazılarından ise 3 bin lira rüşvet aldı. Polis memurları şifreyi çözerek bugün sabah saatlerinde Konya merkezde ve Çumra ilçesinde düzenlediği operasyonla 4 şüpheliyi de gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler Çumra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ÖZÜRLÜ VE YAŞLILARI DOLANDIRAN MEMUR ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
ÖZÜRLÜ VE YAŞLILARI DOLANDIRAN MEMUR ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 10:58:04
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 12:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?