6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Memur-Sen'den 1 Mayıs açıklaması

Memur Sen Konya İl Temsilciliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, "Tartışılan bir demokrasi, darbeler, baskıcı rejim anlayışlarının tartışılmadığı, sosyal adaletin, huzur ve mutlulukların paylaşıldığı bir Türkiye'ye sahip olmak istiyoruz" denildi.

Memur Sen Konya İl Temsilcisi Latif Selvi yaptığı açıklamada, insanın sosyal bir varlık olduğunu ve yaşamını toplumsal yapı oluşturarak sürdürebileceğini belirterek, "Sosyal dokumuz irdelendiğinde çatışmaların ve uyumsuzlukların temelinde yaşam standardı adaletsizliği vardır" dedi.

1 Mayıs kutlamalarının tarihi geçmişinden de bahseden Selvi, "1876 yılında Avustralyalı işçilerin başlatmış olduğu eylem, 1886'da Amerika'da Evrensel İş Bırakma Günü haline getirildi. Osmanlı'da ise, 1909 yılında, Üsküp ve Selanik'te Amele Bayramı olarak kutlandı. Bu yıl hükümetin 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan etmesi olumlu bir gelişme. Özellikle sol örgütlerin ideolojik mücadelelerine hareket noktası haline getirmesi zaman zaman yasaklamalara neden olmuştur. Geçmişteki acıları yeniden ortaya çıkararak birlikteliğimizi bozmanın anlamı yok. Artık tartışılan bir demokrasi, darbeler, baskıcı rejim anlayışlarının tartışılmadığı, sosyal adaletin, huzur ve mutlulukların paylaşıldığı bir Türkiye'ye sahip olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?