6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Memurlardan zam protestosu

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Konya İl Temsilciliği üyeleri, memurlara verilen zam oranını ayran ve simitle iftar açarak protesto etti.

Konya Zafer Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterisine Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş, Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Konya şube başkanları ve üyeleri katıldı. Ellerine 2 şeklindeki simitleri alan sendika üyeleri, memurlara verilen yüzde 5 oranındaki zammı protesto etti.

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş, uluslar arası sözleşmelere göre devletin çalışanının her türlü sosyal hakkını sağlaması mecburiyetinde olduğunu belirterek, "Ancak Türkiye'de kamu çalışanlarının büyük çoğunluğu, yoksulluk
sınırının altında maaş almakta ve evini zor geçindirmektedir. Özellikle bu mübarek Ramazan ayında iftar sofrasına birçok memur boynu bükük oturmaktadır. Hükümetin bu yıl için önerdiği yüzde 2.3 artı 2.5'lik zam oranı çok komik ve acı bir orandır. Biz de burada iftarımızı simit ve ayranla açarak memurun nasıl zor durumda olduğunu göstermek ve verilen zam oranını protesto etmek istedik" dedi.
Konuşmaların ardından okunan ezanla birlikte sendika başkanları ve üyeleri, ellerindeki simit ve ayranla iftarlarını açtı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 10:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?