4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Meram Belediye Başkanı mahalleri geziyor

Konya'nın Meram İlçesi Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, mahalle gezilerini sürdürüyor. 

Öğretmenevleri Mahallesi'nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Tuzcuoğlu, yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Vatandaşların istek ve taleplerini de dinleyen Tuzcuoğlu, el ele vererek Meram'ı yarınlara daha iyi bir noktada taşıyacaklarını söyledi. Türkiye'de ilk defa bir ilçe belediyesi olarak Özelleştirme İdaresi'nden Et Kombinası arazisini devraldıklarını ifade eden Başkan Tuzcuoğlu, "TMO'ya ait binayı da devraldık. Alt yapıda geçen yıl rekoru üçe katladık. 15 yıldır açılamayan Muhacir Pazarı'ndaki yolu halkımızın hizmetine açtık. Bu yıl da çok önemli yolları hizmete açacağız. Türkiye'nin en modern ekmek fabrikasını şehrimize kazandırdık. Maalesef bürokrasi, yapacağımız hizmetlerin hızını kesiyor" dedi. 

Kentsel dönüşüm ile ilgili de bilgi veren Tuzcuoğlu, "Su toplama havzası Meram'da. Tarımsal araziler ilçemizde çoğunlukta ve Konya'daki SİT alanlarının yüzde 80'inden fazlası da Meram'da bulunuyor. Bu durum belediyemize bazı yükler getiriyor. Ama tüm bu olumsuz şartlara rağmen biz Meram'da ilk kez kentsel dönüşüm hamlesini başlatıyoruz. Çaybaşı bölgesinde ilk etabın temelini inşallah bu yıl atacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 16:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer seydanlı IP: 81.215.160.xxx Tarih : 6.01.2007 15:16:07
konyanın daha iyi bır memleketın omasını istıyorum özellıkle sayın degerlı başbakınızmın yardımına ihtıyacına gerek var yardımmıznıdan dolayır size teşekur edrım