6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram Deresi ıslah ediliyor

MERAM DERESİ'NDE ISLAH ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Meram Deresi'nde yürüttüğü ıslah çalışmaları kapsamında dere yatağında 2 bin metre alanda çalışma gerçekleştirdi.

Meram Dere'de bahçe sahibi olan bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda ıslah çalışmasına başlayan KOSKİ Genel Müdürlüğü, Meram Dere Elektrik Santrali'nden başladığı çalışmayı Meram çay bahçelerine kadar sürdürecek. Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ıslah çalışmalarının mülkiyete girmeden sadece dere yatağında yürütüldüğü belirtilerek, “Islah çalışmalarındaki amacımız, dere yatağı parelerindeki bahçeleri olası sel baskınlarına karşı koruyarak toprak erozyonunu önlemek, mevcut dere yatağını korumak ve düzenlemektir. Yine, yaz aylarında Meram'ın yeşil dokusunu korumak için yapılan sulamada da su kayıplarını önlemeyi, dere yatağı çevresindeki olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Dere ıslah çalışmasının yanı sıra; dere yatağı üzerinde suyun akışını önleyen, bahçe sahipleri tarafından bahçelerine geçişte kullanılan ancak tehlike arz eden derme çatma köprüler de yıkılarak yerlerine daha sağlam, korkuluklu köprüler yapacaktır” denildi.

Açıklamada, dere yatağında toplam 5 bin 500 metre ıslah yapılacağı, şu ana kadar 2 bin metre ıslahın gerçekleştirildiği vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 15:09:03
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 15:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?