6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram hanımlar lokali açıldı

MERAM HANIMLAR LOKALİ AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Meram Hanımlar Lokali törenle açıldı.

Yeni Meram Caddesi üzerindeki Meram Hanımlar Lokali'nin açılışına, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Hasan Angı, Sami Güçlü, Kerim Özkul, İl Başkanı Ahmet Sorgun, merkez ilçe belediye başkanları ve eşleri, partili kadınların yanı sıra davetliler katıldı.

Açılış töreninde Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait metruk binanın devralınarak 1 yıl gibi kısa bir sürede lokalin yapıldığını söyledi. Sosyal belediyecilik çalışmalarına örnek teşkil eden lokalin Konyalı hanımlara Dünya Kadınlar Günü nedeniyle armağan ettiklerini ifade eden Başkan Akyürek, "Dünya Kadınlar Günü'nü laf değil hizmetle kutluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bu önemli günde, 100 branşın üzerinde eğitim veren KOMEK kurslarını kurduk. 40 bine yakın hanım kardeşimizin 5 yıl içinde bu kurslardan istifade etmesini sağladık. Bir başka yıl, Kadın Konuk Evini hayata geçirdik. Selçuklu bölgesinde kimsesiz kadınların ya da himayeye muhtaç kadınların kalacağı projeyi hayata geçirdik. Köprüler, yollar, caddeler yapabilirsiniz ama istismara uğrayan, aile içi şiddet nedeniyle himayeye muhtaç hanım kardeşimize sahip çıkmazsak yerel yönetimlerin yaptığı hizmetler boşa gider. Bu bakış açısıyla Türkiye'nin en güzel Kadın Konuk Evini hayata geçirdik. Şuanda 50 civarında hanım kardeşimiz ve çocukları istifade ediyor. Konuk evi 54 süit oda ve sosyal alanlarıyla örnek oldu. Selçuklu Hanımlar Lokali'nin açılışını gerçekleştirdik. Bir başka Dünya Kadınlar Günü'nde Karatay Hanımlar Lokali'nin açılışını hep birlikte yapmış olacağız. Belediyeciliği sadece fiziki belediyecilik olarak algılamıyoruz. Bunun yanına sosyal belediyeciliği ve kültürel belediyeciliği mutlaka koyuyoruz. Sosyal belediyeciliği sadece kurslar, lokaller olarak düşünmüyoruz. Sosyal belediyecilikte maksadımız, doğumdan önce başlayan ölümden sona devam eden kuşatıcılıkla yapılacak hizmetler" dedi.

KONYA YARINLARINDA BUGÜNDEN DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Başkan Akyürek, açılış ve temel atma programlarının başladığını dile getirerek, Dünya Kütüphaneler Günü'nde Konya İl Halk Kütüphanesi'nin temelinin atılacağını ve bu yıl tamamlanacağını bildirdi. Meram ve Selçuklu itfaiye binası, Japon Parkı, Selçuklu Gençlik Merkezi, Üniversite önü köprülü kavşağı, yürüyen merdivenli birçok üst geçidin, Karaaslan Hadimi Parkı'nın ve Dünya Çevre Günü'nde atık su artıma tesisinin açılışının yapılacağını anlatan Başkan Akyürek, "Açılış ve temel atmalarla, dolu dolu 2010 yılını geride bırakacağız. Hem bizim hem de ilçe belediyelerinin yaptığı hizmetler yerel yönetimlerde 'Konya' modelinin ürünüdür. Konya modelini yerel yönetimler hizmet geleneği, öz kaynakla kalkınma ve büyüme, sosyal doku, barışçı insan yapısı oluşturuyor. Bu yapıları güçlendirerek devam ettirdiğimizde Konya yarınlarda, bugünlerden daha güçlü olacak. Şimdi yaptığımız yatırımların hedefi, Konya'yı geçmişi kadar güçlü ve görkemli bir geleceğe taşımak oluyor" diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ise, iktidarları dönemlerinde kadınların yönetimlerde daha fazla görev almaya başladığını söyledi. İl genel meclisleri ve belediye meclis üyeliklerine kadınları taşımalarının kolay olmadığını dile getiren Şahin, buna en çabuk uyumu 2 belediye meclis üyesi sayısının 25'e çıkmasıyla Konya'nın sağladığını bildirdi. Şahin, Konya'nın her alanda olduğu gibi kadınların karar alma mekanizmalarına yerleşmesinde de örnek olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ve Konya Vali Vekili Kemal Karadağ'ın konuşmalarının ardından Meram Hanımlar Lokali kurdele kesilerek açıldı. Yüzme havuzu, kondisyon salonu, kabul salonu, saunası bulunan lokalde, bilgisayar, yabancı dil, resim, ebru, diksiyon, kurdela nakışı, ahşap boyama, takı tasarımı, halk oyunları, kuaförlük, gitar, bağlama, ney, aile danışmanlığı ve rehberlik ile halk oyunları eğitimleri verilecek.

MERAM HANIMLAR LOKALİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 16:10:00
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 16:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?