7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Meram Hanımlar Lokali'nin temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Konakları kapsamındaki Meram Hanımlar Lokali'ni temeli düzenlenen törenle atıldı.

Meram Yeni Yol üzerinde yapımına başlanan lokalin temel atma törenine Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, oda başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Hanımlar Lokali'nin yapıldığı bölgede, belediye hizmetlerinin hızla devam ettiğini belirterek, "Gerek Meram Belediyesi gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak bu bölgeyi inci gibi bir hale getirmek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Türkiye'nin önemli ve zor günlerden geçtiğini ifade ederek, "Güneydoğu'da yaşanan terör olayları bizleri derinden yaraladı. Bizler de şehit yakınlarıyla aynı üzüntüyü paylaşıyoruz. Ayrıca dünyada global bir kriz var. Piyasalarda daralma var. Ancak hamdolsun hükümetimizin aldığı tedbirler sayesinde ülke ekonomimiz bu krizden en az hasar ve sıkıntıyla kurtuldu. Bu olaylar bizlerin dünyada daha fazla söz sahibi olabilmemiz için yerel yönetimler, kamu kurumları ve vatandaşlar olarak daha sıkı çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor. Lider ülke olmak için lider ve dünya şehri olmamız gerek. Bu konuda gerek ülkemiz, gerekse kentimiz çok önemli adımlar atıyor" dedi.

DÜNYA KENTİ OLABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer merkez ilçe belediyeleri ile çok güzel bir uyum ve koordinasyon içinde çalıştıklarını da ifade eden Başkan Akyürek, "Dünya devletleri arasında nasıl rekabet varsa dünya şehirleri arasında da bir rekabet söz konusu. Bu konuda belediyelerimiz ile sıkı bir birliktelik içinde çalışıyoruz ve Konyamızın Türkiye'de ve dünyada lider bir kent haline gelmesi için gayret ediyoruz. Bu çalışmanın da semerelerini vatandaşımız hizmet olarak görüyor. Hizmete geldiğimiz 5 yıl içinde Konya'yı adeta baştan aşağı değiştirdik ve güzelleştirdik. 80 yılda 8 tane köprülü kavşak yapılırken, 5 yıl içinde biz kentimize 20 köprülü kavşak kazandırdık. KOMEK kurslarımızdan bu 5 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı 40 bin mezun verdik. 15 yıl içinde 800 bin ton asfalt kullanılırken, son 5 yıl içinde biz 1.5 milyon ton asfalt kullandık. Kentimizin bir dünya kenti olabilmesi için canla başla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

6. KENT KONAĞI OLACAK

Temeli atılacak Meram Kadınlar Lokali'nin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 6. Kent Konağı olduğunu da ifade eden Başkan Akyürek, "Bu lokalimizde hanımlarımız için yüzme havuzu, şok havuzu, sauna, revir, kondisyon ve aerobik salonları, kafeterya, kuaför, kreş ve hanımlara yönelik kurs salonları olacak. 19 Aralık günü bu lokalimizin açılışını inşallah yapacağız. Bu lokalin ardından Karatay Belediyemizin bize tahsis edeceği bir arsa üzerine de bir Hanımlar Lokali yapmayı planlıyoruz. Bu yapılanlar Konya tarihinde birer ilktir. Bunlar Konya'ya hizmet etmenin değerini bilen kadrolarımız sayesinde yapılıyor. Biz Konya'ya bir çivi bile çakmanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz çünkü Konya bir dünya şehridir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 13:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?