6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram konutlarının temeli atıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan 450 konutluk Şehr-i Meram Konutları'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hatıp Mahallesi'ndeki temel atma törenine Konya Valisi Osman Aydın, AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı ve Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti il ve ilçe teşkilat yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Şehr-i Meram Konut Yapı Kooperatifi üyeleri katıldı.

Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Meram Belediyesi'nin konut hamlelerine ilk defa bu dönemde başlangıç yaptığını belirterek, ortaya koydukları performanstan memnun olduklarını ifade etti.

Su toplama havzası, tarımsal alan ve ormanlık alan nedeniyle Meram'da, Antalya Çevre yolu ile Hatunsaray yolu arasındaki bu aks üzerinde şehircilik hizmetlerini yürütmeye çalıştıklarını belirten Başkan Tuzcuoğlu, "Bu bölgede Meram'ı yeni bir gelişim sahasına kavuşturmak istedik. Kozağaç'ta Gedavet Konutları ve Gödene'de TOKİ ile birlikte yapmakta olduğumuz konutlardan sonra şimdi de bu iki nokta arasında Şehr-i Meram Konutları'nın temelini atıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlite butona basarak Şehr-i Meram Konutları'nın temelini attılar. Kozağaç kavşağı ile Meram TOKİ Konutları arasında 43 bin metrekarelik alanda kurulacak Şehr-i Meram Konutları, 150 metrekare 3+1 daire şeklinde olacak.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 14:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?