4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Meram suya kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak Meram ilçesine verilen sulama suyu 1 Haziran'dan itibaren verilmeye başlanacak. 

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, Meram ilçesinin yeşil dokusunu korumak için her türlü imkanın kullanılarak Meram'a sulama suyu gönderildiği belirtilerek, yaşanan kuraklığa rağmen bu hizmette herhangi bir aksaklık yaşanmadığı ifade edildi. 

2005 yılında Meram'a 4 milyon 300 bin 780 ton sulama suyunun verildiğinin belirtildiği açıklamada, 2006 yılında bu rakamın 5 milyon 100 bin ton olarak gerçekleştiği, geçen yıl 5 Haziran'da başlayan su verilmesinin bu yıl 1 Haziran'da başlayacağı bildirildi. 

Sulama suyundan kullananların alması gereken tedbirler hakkında da bilgilerin yer aldığı açıklamada, suyu kullanacak olanların sulama suyu verildiği zaman bahçelerinin başında olmaları, gerekli düzenleme yapmayanlara sulama suyu verilmeyeceği, vahşi sulama tekniği ile sulama yapmanın toprağı çoraklaştıracağı için damlama veya yağmurlama yöntemini tercih etmeleri gerektiği ifade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 13:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?