7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Meram'a kapalı pazar yeri

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi tarafından yaptırılan Kalfalar-Uzunharmanlar Kapalı Pazar Yeri, düzenlenen törenle açıldı.

Törene TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Konya Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, merkez ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, törende yaptığı konuşmada bölgeye yeni bir kapalı pazar yeri kurmak istediklerini ve ortaya çok güzel bir eserin çıktığını belirterek, "Bu pazar yeri Konya'daki en güzel pazar alanı oldu. Bu pazar yerini yaparken Karatay Belediyemizden destek aldık. Bizim bölgemizde en sorunlu pazar yeri bu bölgedeydi ve buna bir çözüm getirmemiz gerekiyordu. 5 bin metrekare alana sahip pazar yerinde Pazarcılar Odası ve zabıtalarımız için ofisler ve bir depo bulunuyor. Bu dönem içinde bunun gibi ilçemize 4 yeni pazar yeri daha kuracağız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler kurdele keserek pazar alanını hizmete açtı. 5 bin metrekare kapalı alana sahip pazar yerinin 2.5 milyon YTL'ye mal olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 18:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?