7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Meram'a modern et kombinası

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile özel bir şirket tarafından Meram ilçesine son teknoloji ile üretim yapacak modern bir et entegre kombinası yapılacak.

Yapılacak kombina ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, belediye olarak 2004 yılında Et Balık Kurumu'nun tesisini devraldıklarını ve bugüne kadar tesisin işletmesine devam ettiklerini belirterek, "Bu tesisi bir süre sonra kapatacağımızı herkese duyurmuştuk ve bu tesisin açığını kapatacak modern bir tesisin ilçemize ve Konyamıza kazandırmak için çalışmalar yaptık. Konya'da bulunan üreticiler, birlikler ve şirketlerle görüşmelerimiz oldu. Karaman yolu üzerindeki 85 bin metrekarelik alanı Milli Emlak ile satışa sunduk ancak 2 yıldır alıcısı çıkmadı. 2 yılın sonunda ise bir firmamız bu arsaya talip oldu. Buraya modern bir et entegre tesisi yapmak istediğini söyledi ve çalışmalara hemen başladı. Bu çalışmayla Konyamız modern, güzel bir kombinaya kavuşmuş olacak ve sadece Konyamıza değil İç Anadolu Bölgesi'ne hizmet edecek bir tesisi ilimize kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Yapılacak tesisin günlük bin 200 büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacağı ve Avrupa Birliği standartlarında üretim yapacağı bildirilirken, tesisin temelinin Ağustos ayı içinde atıcalağı ve 18 ile 24 ay içinde tamamlanarak hizmete sokulacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 12:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?