6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram’a sulama suyu verildi

MERAM’A SULAMA SUYU VERİLMEYE BAŞLANDI

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Meram’ın yeşil dokusunu korumak ve artırmak için her türlü imkanın kullanılarak su kanalları vasıtasıyla Meram’a sulama suyu ulaştırıldığı belirtildi.

Son yıllarda yaşanan kuraklığın yerini yağışlı bir periyot alması sebebiyle sulama suyunda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı vurgulanan açıklamada, 2009 yılında Meram’ın yeşil dokusunu korumak için 5 milyon 174 bin metreküp sulama suyu verildiği hatırlatıldı. Açıklamada: “Altınapa Barajı’ndan Meram’a 20 Mayıs 2010 tarihi itibariyle sulama için su verilmeye başlandı. Meram’a geçen yıl 5 milyon 174 bin ton sulama suyu verilmişti. Bu yıl da yağışlı bir dönem yaşanması sebebiyle sulama suyunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. 110 bin metre ve yüzde 90’ı beton olan sulama kanallarımız ile 26 mahallemizde 3 bin dekar alan sulanacaktır. Geçen yıl dört defa sulama suyu verdiğimiz Meram’a bu yıl da ihtiyaca göre su vermeyi planlıyoruz. Sulama suyu uygulaması Ekim ayı başına kadar devam edecektir” denildi.

Mevsimin yağışlı geçmesinin sulama abonelerini rehavete düşürmemesi istenen açıklamada, abonelerden bahçelerinde sulama için gerekli olan düzenlemeleri yapmaları, sulama esnasında bahçelerinin başında olmaları ve su israfının önüne geçmeleri istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 13:20:05
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 13:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?