7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Meram'a yeni spor kompleksi

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yaptırılacak fonksiyonel spor tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Aşkan Mahallesi'nde yaptırılacak olan tesisin temel atma törenine Konya Valisi Osman Aydın, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna ve Mustafa Kabakcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, AK Parti il ve ilçe teşkilat yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve hayırsever Azmi Beğen katıldı.

Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, belediye olarak önemli yatırımların altına imza atmaya devam ettiklerini belirterek, “Bundan sonra çok daha önemli ve çok daha güzel eserlerin altına imza atacağız. Aşkan, Yaka, Kürden, Melikşah, Alavardı gibi mahallelerimizin bulunduğu bu sahada çok farklı alanlarda önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 1 yıl sonra hizmete girmesi planlanan bu tesis, sadece sportif amaçlı bir tesis olmayacak. İnşaat alanı 3 bin metrekare olan tesisin bodrum katında kondisyon salonu, zemin katında 300 kişilik sosyal ve kültürel etkinlikler için bir salon ve birinci katında ise gençlerimizin voleybol, basketbol gibi oyunları için tribünlü bir spor salonu yer alacak” şeklinde konuştu.

Belediyelerin yaptığı çalışmalarla Konya'yı bir şantiyeye döndürdüğünü vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin 260 farklı noktada çalışması vardır. Beni bu çalışmaların hepsinden fazla mesut eden hayırseverlerimizin eğitime kazandırdığı tesislerdir. Son 3 yılda şehrimizde eğitime yapılan bağış miktarı 170 milyon YTL'yi geçmiştir ve yine bu dönemdeki bağış oranı 80 yıldaki bağış oranından daha fazladır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Valisi Osman Aydın, hayırsever Azmi Beğen'e tablo hediye ederken, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu da Belma Beğen'de çiçek takdim etti. Spor tesisinin temeli protokol mensuplarının butona basmasıyla atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?