6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram'da "Ben de Varım" yarışması

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Liseler Arası Yetenek Yarışması "Ben de Varım" başladı.

Konevi Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmaya Meram Belediye Başkanı Reifk Tuzcuoğlu, Konya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel, Tiyatrocu Gafur Uzuner ve Hababam Sınıfı filminde "Hayta İsmail" tiplemesiyle bilinen Ahmet Arıman, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Alpay Ulusoy ve öğrenciler katıldı.

Yarışma öncesi konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu gençlere destek olmak istediklerini ifade ederek, "Gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak, geliştirmek ve daha ileri noktalara taşımak için bu yarışmayı düzenledik. Bunu yaparken de asla şov düşünmemiz yoktu. Fakat gençlerimizin önüne konan kötü örnekler maalesef onları yanlış istikamete götürüyor. Bunun önüne geçmek ve gençlerimizin yetenekleri doğrultusunda eğitimlerine katkıda bulunmak için bu yarışmayı organize ettik” dedi.

Ahmet Arıman ise, insanın içinde bir takım yetenekler varsa ancak o zaman sanatçı olunabileceğini belirterek, "Meram Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu projesiyle yeni cevherlerin çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Ünlü tiyatro sanatçısı Gafur Uzuner, kendisinin de yıllar önce bir yetenek yarışmasıyla bu işe başladığını söyleyerek yarışmacılara başarılar diledi.

Konuşmalardan sonra Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, bir eğitim projesi olan 'Ben De Varım'a destek vermek için Konya'ya gelen ünlü sanatçılar Gafur Uzuner ve Ahmet Arıman'a birer plaket verdi. Misafir sanatçılar ile birlikte Konya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel ve devlet tiyatro sanatçısı Alpay Ulusoy, “Stand up - Taklit ve İlginç Şov” kategorisinin jüri üyeliğini yaptı. 15 liseli gencin yeteneklerini sergilediği yarışmada ilginç gösteriler ortaya çıktı. “Recep İvedik” taklidi yapan Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Akın Çelik, gösterisinde başarılı olurken jüri üyeleri, Recep İvedik'in ortaya koyduğu tiyatro anlayışına karşı olduklarını söylediler.

Konevi Kültür Merkezi'nde haftada 2 gün yapılacak “Ben De Varım” yetenek yarışması 27 Aralık 2008 tarihinde yapılacak final programıyla sona erecek. Yarışmada kategorilerinde ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirilecek. Birincilere dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülere de çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca hepsine branş sertifikası da verilecek.

Coşkun Sabah, Bedia Akartürk, Taner, Aşık Salih, Tuncay Akça, “Mülayim” tiplemesiyle tanınan Cengiz Çimen gibi çok sayıda ünlü sanatçı da “Ben De Varım” yarışmasının bundan sonraki elemelerinde sürpriz konuklar arasında yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?