6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram'da çöpler yeraltına...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, çöplerin yeraltına alınması için kendi atölyesinde geliştirdiği sistemle çöp konteynırlarını yer altına almaya başladı.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye atölyesinde geliştirdikleri sistemi ilçede uygulamaya koyduklarını söyledi.

Yer üstünde küçük bir çöp atma bacası bulunan konteynırın çevresini son derece temiz ve güzel görünümlü olduğunu kaydeden Başkan Kalaycı, “Görüntü kirliliği, kötü koku ve çöp suyunun sokaklara akmaması gibi birçok avantaj sağlayacak. Bu sistemle tasarrufta sağlanmış olacak. İlk etapta Şeyh Sadreddin Mahallesi Amberreis Caddesi üzerinde başlattığımız uygulamayı istenilen verim alındığı takdirde genişleterek diğer semtlerimize de kuracağız" dedi.

Çöplerin dağılması ve karıştırılmasına da engel olması hedeflenen yeraltı konteynırları, estetik olarak da ilçeye yeni bir görünüm verecek. Temizlik sorununa modern bir çözüm bulunması amacıyla hizmet verecek yeraltı konteynırları zeminin yaklaşık 3 metre altına monte ediliyor. Su sızdırmayan, paslanmaz özellikteki konteynır, asansör sistemi ile yer üstüne çıkarılıyor. Zemin üzerindeki kısmında çöplerin atılması için atık kolonu bulunuyor. Platformun tam ortasında yer alan kolonların içine vatandaşlar çöplerini atabilecek.

Geliştirilen projede 3 metrekarelik bir alanda 800 litrelik 2 çöp konteynırı yeraltına yerleştirildi. Sistem, belediyenin kendi atölyesinde geliştirildiği için piyasaya göre en az yüzde 50 daha tasarruf sağlandığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 21:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?