6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram'da e-belediyecilik dönemi

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, emlak, vergi borcu ve beyan bilgilerini kontrol etme-sorgulama işlemlerini kapsayan e-belediyecilik hizmetlerinin ilk adımını attı.

Meram Belediyesi vatandaşların evlerinden ve işyerlerinden 7 gün 24 saat boyunca rahat ve kolayca ödemelerini yapacakları ve bilgilerini sorgulayabilecekleri e-belediye hizmetini www.meram.bel.tr adresinden duyurdu.

Vatandaşlar arsa rayiç değerleri, bina aşınma oranları, inşaat maliyet bedelleri, çevre temizlik tarifeleri ve sicil öğrenme gibi sorgulama işlemlerinin yanı sıra borç ve beyan bilgilerini kontrol edebiliyorlar. Sicil numarasının da öğrenilebildiği uygulamada birkaç adımda gerçekleştirilen bireysel ve kurumsal üyeliğin ardından sisteme girilebiliyor.

E-belediyecilik uygulaması ile belediye hizmetlerini daha hızlı ve çağdaş bir şekilde sunmayı hedeflediklerini kaydeden Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, yurtdışında yaşayan Meramlıların da bir tık ile kendi bilgilerine ulaşacaklarını söyledi. Tuzcuoğlu, uygulamanın ilk üye kaydını kendisi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?