6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram'da hobi bahçesi kuruluyor

MERAM'DA HOBİ BAHÇESİ KURULUYOR

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda hobi bahçesi yapım çalışmalarına başladı.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karahüyük Mahallesi'nde yapımına başlanan hobi bahçesi çalışmalarını yerinde denetledi.

Meram'da uzun süredir hobi bahçesi eksikliğinin hissedildiğini belirten Başkan Kalaycı, “Birkaç aydır yaptığımız fizibilite çalışmaları neticesinde belediyemize ait Karahüyük Mahallesi'ndeki yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda hobi bahçesi kurmaya karar verdik. Ekiplerimiz bu alanda çalışmalara başladı. Her biri 200 metrekarelik olmak üzere toplam 305 adet alan olacak” dedi.

Hobi bahçelerinin fonksiyonel olacağını vurgulayan Kalaycı, “Orta kısımda çocuklara yönelik olarak oyun grupları yer alacak. Hobi bahçelerimiz güvenlikli ve her türlü ürün satışının olacağı bir mekan olacak. Hobi bahçelerinin içerisindeki tüm kamelyalar da belediyemiz tarafından tek tip olarak yapılacak ve hak sahiplerine bu şekilde teslim edilecek” diye konuştu.

Hobi bahçelerindeki çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Kalaycı, kura çekimiyle ilgili bilgiyi yılbaşından itibaren duyuracaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 15:52:02
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 17:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?