7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Meram'da okul öncesi eğitim şenliği

Konya'nın Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitime dikkat çekmek amacıyla Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri düzenlendi.

Şenlikler Anıt Alanı'nda düzenlenen etkinlikle başladı. Buradaki etkinliğe Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, şube müdürleri, Meram İlçe Milli Eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile Meram sınırları içinde bulunan anaokullarından gelen öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, eğitimin doğumdan ölüme kadar olan bir süreç olduğunu belirterek, "Ancak bizde örgün eğitim zorunlu 7, gönüllü ise 4-5 yaşlarında başlıyor. 4-6 yaş arası çocuklarımızı okul öncesi eğitim alması onların daha sonraki okul ve iş yaşamlarında daha başarılı olmalarını sağlıyor. Okul öncesi eğitim alan çocukların ileriki hayatlarında daha sosyal, daha başarılı oldukları istatistiki olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle gerek ilimizde, gerekse ülkemizde okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve okul öncesi eğitim kurumlarını çoğaltmak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir" dedi.

Halil Şahin'in konuşmasının ardından anaokulu öğrencileri İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudular. Daha sonra minik öğrenciler Anıt Alanı'ndan Zafer Meydanı'na kadar kortej oluşturarak yürüdüler.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 13:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?