30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Meram'da parklara bakım

MERAM'DA PARKLARDA BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçede bulunan parklardaki bakım çalışmalarını sürdürerek halkın kullanımına hazır hale getiriyor.

Meram'ın kendine has yeşil dokusunu korumak ve güçlendirmek için büyük çaba harcadıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Meram'ın doğal yapısının bozulmaması ve korunması için yapılan imar çalışmaları neticesinde ortaya çıkan park ve yeşil alanlarda 2010 yılı içinde yaklaşık 100 bin metrekarelik yeşil alan çalışması yaptık. Melikşah Parkı, Eğitim Fakültesi Parkı ve Şelale Park başta olmak üzere ilçemizin farklı mahallelerine çok güzel, fonksiyonel ve estetik parklar kazandırdık. 2011 yılında da yeşil alan konusunda Meram ilçemize yakışan hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz tarafından gerekli bakım çalışmaları yapılan parklar, bahara hazırlanmaktadır” dedi.

Meram'daki park düzenleme çalışmalarında; kuruyan fidanların yenilenmesi, fidan diplerinin temizlenmesi, yeşil alanların bakımı ve budama çalışmaları yapılıyor. Ayrıca park alanlarındaki çiçek tarhlarına farklı türde mevsimlik çiçek dikimi de sürüyor. Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl hizmete açılan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Melikşah Parkı'nda da bakım çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 13:51:03
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 15:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?