30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Meram'dan Van’a yardım eli

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’nin her yerinde yardım seferberliği başlatılırken Meram Belediyesi de acil ihtiyaç malzemeleri ve gıda maddelerinden oluşan 3 kamyon yardım malzemesini Kızılay’a teslim etti.

Meram Belediyesi tarafından battaniye, çocuk maması ve gıda maddelerinden oluşan 3 adet yardım kamyonu dün akşam saatlerinde belediye çalışanlarının katılımıyla Kızılay’a teslim edilmek üzere Ankara’ya hareket etti. Yardım malzemeleri gece 01.00’de Ankara’da Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Mahir Araz’a teslim edildi.

Van’da meydana gelen şiddetli depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara da sabır dileyen Meram Belediye Başkan Vekili İhsan Kılınçarslan, “Deprem bölgesine yurdumuzun dört bir yanından yardım yağıyor. Biz de Meram Belediyesi olarak çocuk bezi, gıda maddesi, battaniye ve giyim malzemesinden oluşan 3 kamyon yardım malzemesi hazırladık. Ekiplerimiz bu malzemeleri Ankara’da Kızılay’a teslim edecek” diye konuştu.

Millet olarak üzüntümüzün büyük olduğunu söyleyen Türkiye Kızılay Derneği Konya Şube Müdürü Osman Haklı ise, “Meram Belediyemiz çok büyük bir duyarlılık örneği göstererek temel ihtiyaç malzemeleri ve gıda maddelerinden oluşan 3 kamyonluk malzemeyi derneğimize teslim etti. Bu yardımları en kısa sürede deprem bölgesine ulaştıracağız.” diye konuştu.

Akşam saatlerinde Konya’dan hareket eden yardım kamyonları gece 01.00’de Ankara’da Kızılay Genel Merkezi’ne ulaştı. Belediye ekipleri ve Türkiye Kızılay Derneği Konya Şube ekipleri, yardım maddelerini Afet Koordinasyon Merkezi’ne teslim etti.

Duyarlılığından dolayı Meram Belediyesi’ne teşekkür eden Türk Kızılay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mahir Araz, Konyalılar’ın yardım konusunda her zaman takdire şayan bir şekilde davrandıklarını söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2011 Çarşamba 19:02:42
Güncelleme :26 Ekim 2011 Çarşamba 19:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?