6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meram'ın çehresini değiştirecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meram Belediye Başkan Adayı Durmuş Ali Açıkel, göreve gelmesi halinde ilçedeki 50 bin konutu yıkarak yeniden inşa edeceğini söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Konya’nın merkez Meram İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkan Adayı Durmuş Ali Açıkel, Tevfikiye Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafın sorunlarını dinleyerek projelerini anlatan başkan adayı Açıkel, Meram’ın daha modern bir kimliğe kavuşmasını sağlayacaklarını bildirdi.

İlçede yapılacak kentsel dönüşüm projeleriyle yaklaşık 50 bin konutun yıkılıp yeniden yapılacağını kaydeden Açıkel, “Konya’nın en eski yerleşim birimlerinden biri olan Meram’da imar düzenlemesi ve kentsel dönüşüm projeleri uygulanmadığı için kırk yıl önceki görüntüsünden hala kurtulamadı. Çaybaşı, Aydoğdu, Kurtuluş, Kovanağzı, Uzunharmanlar ve Kalfalar bölgesi başta olmak üzere tüm Meram’da kentsel dönüşüm projesi uygulayarak, ilçeyi sil baştan yapacağız” dedi.

Proje kapsamında mülkiyet sahiplerinin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Açıkel, “İmar Kanunun 18. Maddesi uygulamalarında mülkiyet sahiplerinin hakları adil bir şekilde dağıtılacak ve kimse mağdur edilmeyecektir. Yaklaşık 10 yıl sürecek proje tamamlandığında Meram, ismine yakışır bir ilçe kimliği kazanacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:36:30
Güncelleme :19 Şubat 2009 Perşembe 15:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?