7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

MERMEK'te sertifika heyecanı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (MERMEK) düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye başkan ve milletvekili eşleri ile öğretmen, kursiyer ve kursiyer yakınları katıldı.

Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Meram Belediyesi olarak her işin en mükemmelini yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Bu, ister yatırım politikamız olsun, ister ilçemizin temizliği ve alt yapısı konusunda olsun, isterse kültürel ve sosyal işlerde olsun her işi en mükemmel, kaliteli ve kusursuz yapmak için çalışıyoruz. Bu çalışma maratonumuz bu yıl da tüm hızıyla sürüyor ve sürecek. Bu meslek edindirme kurslarımız sayesinde hem hanımlarımız bir meslek öğrenirken aynı zamanda üretim yapılıyor ve bu sayede hanımlarımız ev ekonomisine katkıda bulunmuş oluyor. MERMEK olarak 6 ayrı branş ve 11 sınıfta eğitim veriyoruz. Bu yıl bu kurslara katılan ve başarılı olan 220 kursiyerimiz sertifikalarını alacaklar. Kurslarımız, kurulduğu günden bugüne 4 bin kişiye kurs verdi ve kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazandı" dedi.

Konuşmaların ardından başarılı kursiyer ve öğretmenlere işlemeli tabak ve sertifika verildi. Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin hazırladığı ürünlerden oluşan sergi ziyarete açıldı. Davetliler, bir süre sergiyi gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?