7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

MERMEK'te yıl sonu sergisi

MERMEK'TE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (MERMEK) eğitimini tamamlayan 800 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri de beğeniye sunuldu.

Meram Belediyesi bünyesinde eğitim veren kursların sertifika dağıtımı ve yıl sonu sergisi için Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, protokol mensupları, kursiyerler ve aileleri katıldı. MERMEK ile ilgili tanıtım filminden sonra kürsüye gelen Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, 12 yıl önce kurulan MERMEK'lerden şu ana kadar 10 binin üzerinde öğrenci mezun olduğunu belirterek, "Önceki yıllarda her yıl 300 civarında kursiyer mezun olurken, bu yıl 800 öğrenciyi mezun ediyoruz. Kursiyerlerimize 5 sosyal tesiste 17 farklı branşta eğitim verildi. Kurslarımızı tamamlayan öğrencilerimiz birer meslek sahibi oldukları gibi aile bütçelerine de katkı sağlıyor. Bugün sertifika almaya hak kazanan bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi. Eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, “Eğitimin örgün bölümünü Milli Eğitim Bakanlığı'mız üstlenirken yaygın bölümüne ise en büyük desteği yerel yönetimler vermektedir. MERMEK kurslarını başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kadınların eğitiminin önemine dikkat çeken Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu ise, “Bir erkek eğitildiğinde sadece bir kişi eğitilmiş olur. Fakat bir kadın eğitildiğinde bir aile, dolayısıyla bir toplum eğitilmiş olur. Kadınlarımızı daha fazla eğiterek hak ettikleri konuma taşımalıyız. Bu kapsamda meslek edindirme kurslarının çok büyük önemi vardır” diye konuştu.

Programda daha sonra protokol üyeleri farklı branşlarda kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi. Kurs eğitmenlerine ise Başkan Kalaycı tarafından teşekkür belgesi verildi. Konevi Kültür Merkezi'nde 5 gün süresince açık kalacak yıl sonu karma sergisinin kurdelesini protokol üyeleri kesti.

MERMEK'TE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 18:54:02
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 19:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?