7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

METEF 2008 Fuarı açıldı

Konya Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) 2008 düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Fuarda Konya'da mesleki ve teknik eğitim veren eğitim kurumu öğrencilerinin hazırladığı ürünler sergilendi.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına Konya Valisi Osman Aydın, Konya'da bulunan mesleki ve teknik eğitim kurumu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Osman Aydın, teknolojinin özellikle son 20 yılda inanılmaz bir hızla geliştiğini ve ülkemizin de bu gelişime ayak uydurması gerektiğini belirterek, mesleki eğitim veren okulların artık ülkedeki her işi yaparım mantığını yok ederek bir meslekte uzmanlaşmayı getirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından 2007-2008 yılı mesleki ve teknik eğitim veren okullar arasında düzenlenen proje yarışmasında dereceye giren okul ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra Dolapoğlu Anadolu Teknik ve Mesleki Teknik Lisesi öğrencilerinin robotlarla hazırladığı temsili İstanbul'un fethi gösterisi yapıldı.

Tören sonunda ise protokol üyeleri kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Bir süre fuarı gezen davetliler, sergilenen ürünler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 14:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?