6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meteoroloji çalışanlarından bin fidan

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü çalışanları, merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'nin yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarına bin fidan dikerek destek verdi.

Takkeli Dağ ile Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü arasında bulunan bölgeyi tamamen ağaçlandırmayı hedefleyen Selçuklu Belediyesi, kent merkezinde yaptığı çalışmaların yanı sıra yeni oluşturduğu kent ormanları ile de ağaçlandırma hamlesini adım adım gerçekleştiriyor.

Selçuklu Belediyesi'ne ağaçlandırma çalışmalarına verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, “Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiye genelinde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak amacıyla Selçuklu Belediyesi tarafından ağaçlandırılan ve bize ayrılan bölgede fidan dikimi çalışmalarını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Birkaç gündür alınan ve önümüzdeki günlerde beklediğimiz yağışlarla bölgemiz rahat bir nefes alacak. Ayrıca bu yağışlar diktiğimiz fidanlar açısından son derece faydalı olacaktır. Biz de yağışlarla yüzümüzün güldüğü bu günlerde fidan dikerek değerlendirmek istedik. Bu konuda kurumumuza destek veren Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen'e teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen de, bölgenin tamamen ağaçlandırılması ile Konya'nın çehresinin değişeceğini ifade ederek, “Hedefimiz Takkeli Dağ'dan kampüse kadar olan alanın tamamını ağaçlandırmak. Bu kapsamda bu bölgede çok sayıda fidan dikimi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bugün de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü çalışanları ile bin fidan diktik. İnşallah bu bölgede gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgenin iklimi değişecek” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?