6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Metrekareye 25.8 kilo kar suyu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde iki gündür aralıklarla devam eden yağışla kar kalınlığı 42 santimetreye ulaşırken, ilçeye iki günde toplam 25.8 kilogram kar suyu düştüğü bildirildi.

Beyşehir Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün sabah saatlerinde yapılan ölçümlerde Beyşehir'de kar kalınlığının 42 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Bu arada, yine yapılan ölçümler sonucu Beyşehir'de metrekareye Pazar günü 8.5, Pazartesi günü ise 17.3 kilogram olmak üzere toplam 25.8 kilogram kar suyu düştüğü öğrenildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, bu yıl bölgeye ikinci kez kar yağışı düştüğünü belirterek, “Son yağışlar özellikle su seviyesi ile ilgili sıkıntılar çeken Beyşehir Gölü'ne ilaç gibi geldi. Göldeki su seviyesinin bu yağışlarla daha da artmasını bekliyoruz” dedi. Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü de, iki gündür Beyşehir Gölü Havzası'nda etkili olan kar yağışının çiftçinin de yüzünü güldürdüğünü belirterek, “Çiftçimizin gelecekle ilgili kaygısı son yağışlarla bir nebze de olsa azaldı. İlkbahar döneminde beklenen yağışların düşmesi halinde bu yıl bölgemizdeki özellikle hububat ekimi yapan çiftçimiz tahminlerin de üzerinde verim elde edebilir” şeklinde konuştu.

BEYŞEHİR'E KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI YOGUNLAŞTIRILDI
Beyşehir Belediyesi ekiplerinin kent merkezinde Cumartesi günü gece saatlerinde başlayan kar temizleme çalışmaları yağışın sürmesine rağmen devam etti. Kar yağışının durmasının ardından ana caddelerde biriken karlar kamyonlara doldurularak şehir dışına dökülüyor. Belediye ekiplerinin çalışmalarında yol kenarlarına gelişigüzel park edilen araçlar sıkıntı oluşturuyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle beyaz örtü ile kaplanan birçok araç ev ve işyerlerinin önünde mahsur kalıp trafiğe çıkamazken, ilginç görüntüler oluşturuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 12:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?