6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mevlana bisiklet turuna destek çağrısı

Konya Bisiklet Sevenler ve Bisiklet Sporu'nu Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen toplantıda bu yıl 15.'si gerçekleştirilen Uluslar arası Mevlana Bisiklet Turu'na destek çağrısı yapıldı.

Konya Bera Otel'de düzenlenen basın toplantısına İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Yılmaz ile Konya Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu katıldı.

Bisiklet sporunun Konya'nın bir ata sporu olduğunu belirten Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, "Uluslar arası Mevlana Bisiklet Turu'nun bu yıl 15.'sini düzenledik. 4 sene verilen aranın ardından tekrar bu organizasyonu düzenlemeye karar verdik. Amacımız Fransa Bisiklet Turu ya da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi büyük bir organizasyon haline gelmek ve bu organizasyonun 100. sünü gerçekleştirmek. Bu bağlamda herkesin bu spora destek olması gerekiyor. Biz İl Genel Meclisi olarak bisiklet sporuna her türlü desteği vermeye kararlıyız" dedi.

Konya Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu ise bisiklet sporunu yaygınlaştırmak adına önümüzdeki dönemde Karatay Belediyesi ile ortaklaşa Halk Bisiklet Yarışları düzenleyeceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?