4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Mevlana etkinlikleri başladı

Hz.Mevlana'nın 733. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri, Mevlana Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü ile başladı. Etkinliklere Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Hz.Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi de katıldı. 

Hz.Mevlana'nın 733. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri, Mevlana Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü'yle başladı. Zafer Meydanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe, Konya Valiliği'nden Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Hz.Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi, Vali Atilla Osmançelebioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Mevlana Müzesi'ne kadar mehter takımı eşliğinde yürüyen kalabalık, daha sonra müzeyi ziyaret etti. Yürüyüşte uzun süre sohbet eden Bakan Tüzmen ile Esin Çelebi, Mevlana Müzesi içerisinde de birlikte dua etti. 

Müzenin gezilmesinin ardından müze içerisinde çocuk semazenlerin seması yer aldı. Müzenin içinde sema eden çocuklar, Bakan Tüzmen ve beraberindeki heyetin yanı sıra vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Sema sonrası Bakan Tüzmen ve beraberindekiler dua etti.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 17:39:31
Güncelleme :1 Aralık 2006 Cuma 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?