5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Mevlana Kültür Merkezi açılıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 30 yılda yapılamayan Mevlana Kültür Merkezi’ni 90 günde bitirdiklerini, açılışın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Aralık’ta yapılacağını söyledi.

Belediye binasında meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Aralık’ta yapacağı Konya ziyaretinde Mevlana Kültür Merkezi’ni açacağını, 2 bin 16 konutluk toplu konut projesi ve Konyaspor tesislerinin temelini atacağını bildirdi.

Konya’ya ve Konyalıya hizmet vermekten gurur duyduklarını ifade eden Başkan Akyürek, 30 yıllık özlem olarak nitelendirdiği Mevlana Kültür Merkezi hakkında bilgi verdi. Başbakan Erdoğan’ın girişimleri ve maddi ödenek vererek kültür merkezi inşaatının kendilerine devredildiğini hatırlatan Başkan Tahir Akyürek, "Burası Konya’nın kültür ve turizm merkezi olması açısından önemli bir eser. Merkez için 2 ayda 150 TIR mermer ve 50 TIR granit kullanıldı. 800 işçimiz 24 saat çalışıyor. Karatay bölgesinde Tarihi Kent Merkezi Projesi’nde de ciddi mesafeler alındı. 4 trilyonluk kamulaştırma yapıldı. Konya’da şuana kadar yapılan en önemli dönüşüm projesine imza atıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki konut sıkıntısına büyük ölçüde çözüm olacak toplu konut hamlesini de başlattıklarını belirtti. Yazır Mahallesi’nde 2 bin 16 konutun 1 yıl içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini vurgulayan Tahir Akyürek, Konyaspor tesisleri ve toplu konut hamlesinin temelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Aralık’ta atacağını sözlerine ekledi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 13:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?