30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Mevlana müzesi civarı kamulaştırılıyor

MEVLANA MÜZESİ CİVARI KAMULAŞTIRILIYOR

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Mevlana Müzesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasında kalan bölge kamulaştırılıyor.

Karatay Belediyesi, Mevlana Müzesi civarında Aziziye ve Çelebi Mahallerini kapsayan toplu konut ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kamulaştırma çalışmalarının önemine değinerek, “Kamulaştırma sırasında çok titiz davrandık. İlçemiz Konya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri. Karatay’ın yeni bir kimliğe bürünmesi lazım ve bunun için de kamulaştırma yapmamız gerekiyor” dedi.

Mevlana Kültür Merkezi karşısında 250 bin metrekarelik alanda uygulanan kentsel dönüşüm çalışmasında arsa ve konut sahipleri ile yüzde 60 oranında anlaşma sağlanıldığını dile getiren Başkan Hançerli, “Bugün itibari ile 4 milyon 500 bin TL kamulaştırma bedeli ödedik. Anlaşma sağlanan parsellerde bulunan binaların yıkımına başlandı. Mevlana Müzesi çevresi yakın bir zaman içerisinde şu anki görünümünden kurtularak, yeşil alanları, toplu konutları ile modern bir hale getirilecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 10:48:01
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 11:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?