6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Meyve-sebzede yaz bereketi

Havaların ısınması ve sera dışında tarla ürünlerinin çıkmasıyla pazarda sebze fiyatları düştü. Yüksek verimin alındığı bazı meyveler de ucuz fiyatıyla talep görüyor.

Konya Pazarcılar Odası İkinci Başkanı Mesut Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mayıs ayında hava sıcaklıklarının istikrarsız olması, soğukların yaşanması nedeniyle meyve ve sebze fiyatlarında bu yıl ucuzluğun biraz geciktiğini söyledi.

Havaların tam ısınmaması nedeniyle sera dışında kalan tarla ürünleri ile İç Anadolu'daki sebze bahçelerinde ürünün geç alındığını belirten Can, ''Son birkaç gündür özellikle yerli ürünler toplanmaya başladı. Sahil kentlerinde de tarla ürünlerinin çıkmasıyla fiyatlar düşüşe geçti. Yazın bereketi alınmaya başladı'' dedi.

Can, özellikle bu hafta fiyatların geçen haftaya göre daha ucuz olduğunu ifade ederek, pazarda domatesin kilosunun 30-75 YKr, kabak ve patlıcanın 50 YKr ile 1 YTL, sivri biberin 50-75 YKr, salatalığın 35 YKr ile 1 YTL, marulun tanesinin ise 50 YKr ile 1 YTL arasında satıldığını bildirdi.

Bu yıl rekoltesi düşük olan ve kilosu kalitesine göre 2-4,5 YTL arasında satılan kiraz dışında diğer meyvelerin ucuzluğu ile talep gördüğünü vurgulayan Can, eriğin kilosunun 50 YKr ile 1,5 YTL, kayısının 1-2 YTL, muzun kilosunun 2-3 YTL, çileğin ise 1,25 ile 2 YTL arasında alıcı bulduğunu kaydetti. Can, geçen hafta kilosu 75 YKr ile 1 YTL arasında satılan karpuzun bu hafta 30-40 YKr aralığına kadar gerilediğini ifade etti.

Mesut Can, özellikle yerli ürünlerin önümüzdeki günlerde daha fazla pazarlarda yer alacağını belirterek, ''Salatalık, kabak, domates, patlıcan ve biber gibi ürünler, pazara daha çok gelmeye başladığı anda fiyatlar biraz daha düşer. Aşırı sıcak ya da şiddetli yağış gibi sorun olmazsa bu yıl sebzeyi çok ucuza tüketiriz'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?