6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mezar açtıran şüphe

Konya'da, 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nu öldürüp sobada yakan cinayet zanlısının bir süre önce kayınpederinin evinde kaldığı sırada 4 yaşındaki Ayşe İnan'ın da öldüğünün ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatan savcılığın, ölüm nedeninin araştırılması için küçük Ayşe'nin mezarının açılarak numune alınmasına ve İstanbul Adli Tıp'a gönderilmesine karar verdiği öğrenildi.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde 30 Nisan'da kaybolan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun 33 gün sonra komşusu tarafından kaçırılarak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Beyza'nın katil zanlısı Kezban U.'nun kendi çocuğunun ölümünün ardından bir süre kaldığı kayınpederinin köyünde meydana gelen iki olay ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, 25 Aralık'ta hayatını kaybeden Kezban U.'nun 5 yaşındaki kızı Kader, Konya'nın Ilgın ilçesi Belekler köyünde toprağa verildi.

Olaydan 2 gün sonra Kezban U.'nun kayınpederi Hasan U.'nun evinin banyosunda 4 yaşındaki torunu Ayşe İnan ölü olarak bulundu. Yapılan ilk incelemede Ayşe İnan'ın düşerek öldüğüne karar verildi. Bu olaydan 1 gün sonra ise yine aynı evde kayınpeder Hasan U.'nun kardeşinin torunu Hilal U.'nun da banyoda ağzındaki yiyeceklerle boğulma tehlikesi geçirdiği öğrenildi. Beyza'yı, Kezban U.'nun öldürdüğünün ortaya çıkmasının ardından Ayşe İnan'ın ölümüyle Hilal U.'nun boğulma tehlikesi geçirmesinin bağlantılı olabileceği şüphesi üzerine jandarma tarafından araştırma başlatıldı. Araştırmayı değerlendirerek birçok kişiyle görüşme yapan Ilgın Cumhuriyet Savcılığı, Ayşe İnal'ın mezarının açılmasına karar verdi. Açılan mezardan Ayşe İnal'ın cesedinden örnekler alındı. Alınan örnekler incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Raporun gelmesinin ardından cinayet zanlısı Kezban U.'nun olayla ilgili ek ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Öte yandan, Konya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kezban U.'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığı ve cezai ehliyetinin belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildiği öğrenildi. Anne Ayşe ile baba Hüseyin İnan ise, kızlarının mezarının açılmamasını isteyerek gözyaşları dökmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 22:04:33
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 22:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?